couscous salade met courgette

met Geen reacties

Dit heerlijke vegetarische Marokkaanse gerecht kan je goed als avondmaaltijd eten. Als je over hebt, of als je het laat afkoelen, kan je dit ook als maaltijdsalade nuttigen. Ras el hanout is een Marokkaanse kruidenmengsel dat heerlijk geurt als je deze verwarmt in de pan.

ingrediënten

voor 4 personen

  • 350 gr couscous
  • water
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • handje rozijnen
  • 4 tl ras el hanout kruiden
  • handje walnoten
  • 200 gram feta
  • handje verse koriander

stap voor stap

  • kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking
  • voeg de bouillonblokjes toe voor extra smaak
  • snijd courgette in stukken, maak reepjes van de paprika en snijd halve ringen van de ui
  • warm wat olie op in een koekenpan
  • doe de groente in de pan
  • bak de groente ongeveer 5 minuten
  • snijd de feta in blokjes en hak de walnoten grof
  • voeg hier de ras el hanout kruiden, knoflook en de rozijnen aan toe en bak kort mee
  • voeg nu de couscous, de walnoten en de feta toe
  • strooi de koriander over de salade