geroosterde paprikasoep

met Geen reacties

Deze soep maak ik geregeld voor de lunch in mijn restaurant. Heerlijke zachte paprika smaak door de crème fraiche, en toch een beetje pittig door de chili vlokken. De meeste soepen zijn makkelijk om te maken, deze dus ook. Het lekkerste is om de verse paprika’s zelf te roosteren in de oven, maar voor de snelheid volstaat ook een pot geroosterde paprika.

ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 pot geroosterde paprika’s
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 liter water
  • 2 tabletten groentebouillon
  • handje verse peterselie
  • 200 mg creme fraiche
  • olijfolie
  • peper en zout

stap voor stap

  • snipper de ui fijn
  • hak de knoflook fijn
  • fruit dit aan in wat olijfolie, samen met de chili vlokken
  • voeg tomatenpuree toe
  • snijd tomaten en paprika in stukken en voeg toe
  • schenk het water erbij en verdeel de bouillonblokjes over de soep
  • laat 20 minuten trekken
  • voeg de beker crème fraiche toe
  • pureer de soep plat met een staafmixer
  • breng op smaak met wat peper en zout
  • garneer met wat peterselie