Kreeft zelf bereiden en daarna…. smullen maar!

met Geen reacties

Afgelopen maandag 25 juli was mijn lief jarig en zij wilde heel graag een keer kreeft eten. In een restaurant is dat bijna onbetaalbaar en ik vond het wel een uitdaging om dat zelf eens klaar te maken. Maandagochtend heb ik twee verse Canadese kreeften gekocht bij de groothandel en deze zwommen in onze gootsteen. Eerst een bouillon getrokken van witte wijn, groentebouillon, prei, wortel, ui en verse kruiden. Daar gaat de kreeft in (wel eerst verdoofd in de vriezer). Na ongeveer 6 minuten was de kreeft mooi roze gekleurd en daarmee gaar. Erbij heb ik verse frieten gebakken met citroen mayonaise en een rucola salade. Uiteraard hoort daar een mooie witte wijn bij: een heerlijke Chardonnay. Wat was dit gaaf om zelf te bereiden. En wat is kreeft heerlijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *