pannenkoeken

met Geen reacties

Vandaag eten we pannenkoeken. Het bakken van pannenkoeken is heel eenvoudig. Blijf ver weg van de kant en klare pannenkoeken die je tegenwoordig ook kan kopen. Zelf bakken, en dan gewoon van bloem (geen pannenkoekenmix) is zo veel lekkerder. Ik houd erg van pannenkoeken met spek en kaas. Daar overheen gaat stroop. Maar je kan natuurlijk ook bakken met appel en rozijn, of welke restjes je ook maar hebt liggen in de koeling.

ingredi├źnten

voor 4 personen

  • 300 gram bloem
  • 4 eieren
  • 500 ml melk
  • zout
  • spek
  • kaas
  • appel
  • rozijnen
  • zonnebloemolie

stap voor stap

  • Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout hier aan toe
  • Maak een kuiltje in het midden en kluts de eieren er in
  • Voeg ongeveer ┬╝ van de melk er bij en mix dan tot een gladde massa
  • Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe en mix tot een egaal beslag
  • Plaats een koekenpan op het fornuis en laat deze goed warm worden
  • Verhit een beetje boter in een pan
  • Voeg met een soeplepel een schep beslag in de (pannenkoeken)pan en laat uitvloeien
  • Als de bovenzijde droog is en de onderkant een mooi kleurtje heeft kun je hem omdraaien
  • Bak dan ook de andere kant van de pannenkoek nog mooi bruin

 

  • Wil je een pannenkoek met spek? Bak dan eerst een aantal plakken spek krokant, en voeg dan het beslag toe
  • Voor een pannenkoek met appel en rozijnen, voeg je de dunne plakjes appel en rozijnen toe nadat het beslag in de pan is verdeeld