pastagerecht met restjes uit de keuken

met Geen reacties

Vandaag maak ik een pastasaus met ingrediënten die ik nog in de koeling of keuken had liggen. In Italië noemen ze dit een ragou. Een tomatensaus die een paar uur staat te pruttelen en daardoor heerlijk rijk aan smaak wordt. IK had nog een courgette, paprika, wortel en ui over plus wat verse pasta. Ik heb altijd wel wat blikken stukjes tomaat in de kast staan. Ook de kruiden heb ik altijd wel voorradig. In de vriezer lag nog 250 gram gehakt en het restje kaas is over de pasta geraspt.

Lamsgehaktballetjes in Italiaanse aubergine tomatensaus

ingrediënten

voor 2 personen:

  • 250 gram rundergehakt
  • halve courgette
  • halve paprika
  • halve wortel
  • 1 ui
  • 1 blik stukjes tomaat
  • peper en zout
  • verse pasta
  • Italiaanse kruiden (peterselie, bieslook, oregano, basilicum)
  • geraspte kaas

stap voor stap

  • snijd alle groente in kleine stukjes
  • bak de gehakt in een pan met dikke bodem rul
  • voeg nadat de gehakt bruin is eerst de ui toe
  • voeg een voor een de andere groente toe
  • giet de inhoud van het blik tomaat toe
  • kruid met wat peper en zout
  • verdeel de Italiaanse kruiden over de ragou
  • plaats de ragou op een klein pitje en laat deze minstens een uur pruttelen
  • bereid de pasta zoals op de verpakking wordt aangegeven
  • verdeel de pasta op een bord, schep er een ruime hoeveelheid saus overheen
  • rasp wat kaas over de pasta