Ron Kamping

eigenaar

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Al mijn hele leven houd ik van het Bourgondische leven: genieten van lekker eten, lekkere wijn, goed gezelschap. Hierbij hoort het om de tijd te nemen om een goed gerecht te bereiden. Consequentie is wel dat ik daardoor geen pakjes, zakjes of andere voorbereid voedsel wil gebruiken. Alle ingrediënten die ik gebruik zijn dagvers. En dat komt de smaak zeer zeker ten goede.

Inmiddels heb ik een aardige verzameling kookboeken verzameld. Mijn culinaire reis door de boeken gaat van Frankrijk, Italië, Spanje, via Griekenland, Turkije naar Palestina. Door naar Tunesië en Marokko. Via India, Indonesië naar China en Thailand. Maar ook op diverse kookblogs en websites vind ik de heerlijkste en mooiste recepten.

Vroeger wilde ik heel graag naar de academie voor industriële vormgeving in Eindhoven. Ik was altijd aan het tekenen en ontwierp en tekende samen met een vriendje de mooiste auto’s. Helaas bleek dat ik niet het talent had om naar de academie te kunnen gaan. Nu gebruik ik toch mijn creativiteit. Niet met potlood, papier en gum. Maar met ingrediënten, een koksmes en vuur. Niet alle recepten verzin ik zelf, maar ik geef er vaak wel een persoonlijke draai aan. Ik kies de recepten uit omdat ik de gerechten lekker vind. Ik kwam een keer een spreuk tegen die ik wel goed bij mij vind passen: “misschien is het recept niet van mij, maar het gerecht wel.”

Foto’s van enkele gerechten