tagliatelle met kip

met Geen reacties

Dit gerecht is vrij eenvoudig te maken. Zorg dat je alles vooraf klaar hebt staan. Voer het recept stap voor stap uit en je hebt binnen vijftien minuten een heerlijke en verse maaltijd op tafel staan. Haal zo veel mogelijk ingrediënten bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt en slager. Deze producten zijn vaak erg goed van kwaliteit en goedkoop. Let bij groente en fruit wel goed op of de kwaliteit nog oké is.

ingrediënten

voor 4 personen

  • 250 gram kippendij, in reepjes gesneden
  • 250 gram spekreepjes
  • 250 gram champignons, in partjes gesneden
  • 4 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 250 ml slagroom
  • 300 gram verse pasta (ik gebruik tagliatelle)
  • peper en zout
  • eventueel allesbinder of maizena

stap voor stap

  • zet een pan met ruim water op en breng deze aan de kook
  • bak de spekreepjes uit totdat deze knapperig zijn
  • voeg de kipreepjes toe en bak deze mee totdat deze mooi bruin zijn
  • strooi wat peper over de kip. Gebruik geen zout, de spekjes zijn zelf al zout genoeg
  • voeg de gesneden champignons toe
  • giet de slagroom bij de gebakken kip en groente
  • doe de verse pasta in het kokend water en kook deze volgens de verpakking (verse pasta maar twee minuten) Roer vooral in het begin goed in de pan zodat de pasta los komt. Hiermee voorkom je ook dat de pasta vervolgens erg gaat plakken.
  • giet 250 ml water toe aan de saus
  • bind de saus met wat allesbinder of maizena. Let bij maizena op het volgende: voeg in een schaaltje een eetlepel maizena samen met twee eetlepels koud water. Meng dit totdat er geen klontjes meer zijn en voeg dit toe aan de saus. je zal de saus langzaam zien binden.
  • Zodra de pasta gaar en klaar is, giet deze af.
  • doe wat pasta in een bord en schep er een royale schep saus overheen. Verdeel er wat gesneden bosuitjes overheen en rasp naar wens wat Parmezaanse kaas over het gerecht
  • eet smakelijk!