verse tomatensoep

met Geen reacties

Ik houd heel erg van verse soep. Een van de makkelijkste soepen om te maken is tomatensoep. Voor mijn restaurant en catering heb ik altijd verse tomaten in huis. Deze haal ik bij de Turkse winkel. Vaak zijn de tomaten al aan de rijpe kant, maar daardoor heel goedkoop. Eet de soep met een geroosterde (oude) boterham en je hebt een gezonde en voedzame lunch of maaltijd.

ingrediƫnten

voor 4 personen

  • 1 kg verse tomaten
  • 1 ui
  • 2 groentebouillon
  • 1 l water
  • zout
  • peper
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • eventueel gesneden groente

stap voor stap

  • snijd de tomaten in stukken
  • snipper de ui
  • doe een scheut olijfolie in de pan en bak de ui totdat deze glazig wordt
  • voeg de tomaten toe en laat deze vijf minuten mee sudderen
  • brokkel twee groente bouillonblokjes in de pan en voeg 1 liter koud water toe
  • laat de soep tien minuten pruttelen
  • neem een staafmixer en pureer tot een gladde soep
  • kruid de soep met peper en een beetje zout
  • voeg eventueel fijn gesneden groente toe en laat dit tien minuten mee koken
  • strooi wat Italiaanse kruiden in de soep (peterselie, oregano, bieslook, basilicum)