Zelf pistolets bakken, het blijkt zo simpel

met Geen reacties

Geregeld  eten wij in het weekend een afbakbroodje. Een pistolet of een kaiserbroodje. Beide best wel lekker, maar ik wilde toch de uitdaging wel eens aan gaan om deze broodjes zelf te bakken. Nu heeft mijn vrouw wel eens zelf stokbroden gebakken, maar dat was redelijk bewerkelijk. Twee deegjes maken, twee keer vier uur rijzen. Poeh, die tijd heb ik niet of wil ik er niet aan kwijt zijn.

Ik vond een recept op het internet waar je mar en deeg hoeft te maken. Wel twee keer rijzen, maar dan maar twee keer een uur. Dus aan de slag! De keukenmachine stond een kwartier te kneden (tja, het koken voor het menu ging ook gewoon door) Daarna  een uur wachten, kneden, verdelen en nog een uur wachten. Vervolgens de zeer warme oven in: 230 graden voor 20/25 minuten. Nou, dat was bij mij te lang. Ik heb de broodjes er al na 15 minuten uit gehaald. En ik was best wel trots op het resultaat! Net echt! En toen wij ze gingen proeven, wisten wij het zeker. Wij gaan geen afbak broodjes meer gebruiken. Wij gaan zelf onze pistolets bakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *